00 01 02 03 04 05

Vrijblijvend gesprek op locatie

Voorafgaand aan het verkooptraject vindt er eerst een vrijblijvend gesprek plaats, bij voorkeur op locatie voor een indruk van het bedrijf. Tijdens deze introductie of kennismaking informeert jouw makelaar je over onze werkwijze en tarieven. De makelaar geeft je ook een vrijblijvend waarde advies en overlegt wat de meest gepaste verkoopwijze voor jouw bedrijf is.

Aanmelden
00 01 02 03 04 05

Bedrijfsopname en verkoopstrategie

Wil je jouw bedrijf via Duijn Horecamakelaars verkopen? Dan nemen wij jouw bedrijf na ontvangt van de getekende opdracht op in ons bestand. Voor de verkoop van het bedrijf neemt de makelaar belangrijke documenten samen met je door, zoals het huurcontract, jaarcijfers, vergunningen, kwaliteitsrapporten en verplichtingen naar leveranciers en personeel toe. We maken foto’s van de locatie voor verschillende websites en eventueel voor in de brochure.

Indien gewenst gaan wij uiterst discreet te werk, zodat je bedrijf geen hinder ondervindt van de verkoop. Echter adviseren wij je om het bedrijf direct te plaatsen op onze website en diverse internetsites, social media en in onze nieuwsbrief om de verkoop te bespoedigen.

Aanmelden
00 01 02 03 04 05

Bezichtiging en onderhandelingen

Dankzij ons enorme netwerk en potentiële klantenbestand is het onderdeel van het verkoopproces waar Duijn Horecamakelaars zich in onderscheidt. Afhankelijk van of wij wel of niet discreet om moeten gaan met de verkoop, plannen wij een bezichtiging op locatie of een gesprek bij ons op kantoor met de potentiële koper. Al onze medewerkers beschikken over de juiste vaardigheden om jouw bedrijf vakkundig (en eventueel discreet) aan de kandidaten te presenteren. Je makelaar ondersteunt de bezichtiging door jouw bedrijf op een correcte manier te presenteren en door verschillende mogelijkheden te bespreken met de kandidaten.

Een succesvolle verkoop is meer dan alleen een hoge opbrengst. We bespreken daarom allerlei belangrijke factoren, zoals de opleveringsdatum, de overname van het personeel en eventuele voorbehouden zoals financiering en huurrechten. Je makelaar voert de onderhandelingen met de kandidaat professioneel, slagvaardig en uiteraard in overleg met jou.

Aanmelden
00 01 02 03 04 05

Overeenkomsten en huurdersintroductie

Na het bereiken van overeenstemming leggen wij de gemaakte afspraken vast in een gedetailleerde koop- of huurovereenkomst. Gaan allebei de partijen akkoord en hebben beide partijen de koopovereenkomst ondertekent? Dan dient de koper een aanbetaling van doorgaans 10% van de koopsom te voldoen.

Zodra de koopovereenkomst is getekend nemen wij direct contact op met de verhuurder van het pand, om een indeplaatsstellingsverzoek in te dienen. Wij introduceren de kandidaat aan de verhuurder en dienen het verzoek in om de huurrechten van het pand te verkrijgen.

Aanmelden
00 01 02 03 04 05

Bedrijfsoverdracht

Indien bij de bedrijfsovername geen aandelen of onroerende zaken hoeven te worden overgedragen zal de overdracht door Duijn Horecamakelaars B.V. gedaan worden.

Bij overdracht zal een akte van levering worden getekend nadat de meterstanden zijn opgenomen, de bedrijfsinventaris en bedrijfsruimte in orde is bevonden. Voor overdracht dient het restant van de koopsom op onze kwaliteitsrekening Stichting Beheer Gelden Duijn Horecamakelaars te zijn bijgeschreven. Wij zullen direct na overdracht de koopsom op uw rekening storten.

Aanmelden