00 01 02 03 04 05

1: Interesse in een horecabedrijf

Heb jij jouw (mogelijk) ideale horecabedrijf gevonden? Dan is het tijd om een bezichtiging in te plannen en samen met één van onze makelaars de locatie te bezoeken. De makelaar geeft je tijdens de bezichtiging antwoord op eventuele vragen. Hij geeft je een scherp beeld van het bedrijf en/of de bedrijfsruimte en de verschillende gebruiksmogelijkheden. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de staat van de inventaris, installaties, apparatuur, etc. te beoordelen.

Wil je eerst meer weten over wat er allemaal komt kijken bij de aanschaf van een horecagelegenheid? Of, wil je eerst weten wat onze horecamakelaars voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Aanmelden
00 01 02 03 04 05

2: Onderzoek

Je hebt de eerste bezichtiging gedaan en bent na afloop echt geïnteresseerd in het bedrijf. Tijdens en na de bezichtiging voorzien wij je van alle relevantie bedrijfsinformatie om je een goed beeld te geven van het bedrijf en de toekomstige mogelijkheden.

Aanmelden
00 01 02 03 04 05

3: Onderhandelingen

Natuurlijk is het aankoopbedrag een belangrijke en essentiële factor bij een succesvolle overname. Maar, vergeet de voorgaande stappen niet. Onderzoek eerst de zaken die later van belang zijn, zoals de huurovereenkomst, de bestemming, vergunningen, leveranciersverplichtingen, arbeidscontracten, etc. voordat je de onderhandelingen ingaat. Heb je al deze factoren duidelijk in beeld? Dan kan één van onze makelaars via jou een openingsbod doen.

Ben je de verkoper van het bedrijf? Dan besluit je samen met de makelaar of het openingsbod hoog genoeg is om tot onderhandelingen over te gaan. In samenspraak met de makelaar kan je een tegenbod doen. Je makelaar adviseert je gedurende het hele proces en bespreekt ook zaken als de geplande overdrachtsdatum en de ontbindende voorwaarden met je als je overgaat tot definitieve verkoop.

Aanmelden
00 01 02 03 04 05

4: Koopovereenkomsten

Zodra de koop gesloten is stelt de makelaar een concept koopovereenkomst op. Samen met de makelaar neem je de overeenkomst door en kun je eventueel om extra uitleg vragen. Na de aanbetaling en het ondertekenen van de verkoopovereenkomst is de koop officieel gesloten. De makelaar dient hierna direct een verzoek tot indeplaatsstelling in bij de verhuurder, om zo officieel toestemming te vragen voor het wisselen van huurder. Zodra de ontbindende voorwaarden van het contract niet meer van kracht zijn en de koop definitief is, dragen we de onderneming op de geplande overdrachtsdatum aan je over.

Aanmelden
00 01 02 03 04 05

5: Bedrijfsoverdracht

Na de overdracht ben jij de nieuwe eigenaar van het bedrijf. Je dient nu alleen nog de benodigde vergunningen aan te vragen. Daarna kun je van start met jouw horecaonderneming. Gefeliciteerd!

Aanmelden